Cserkeszőlő ad otthont a Kunság új gasztrokulturális fesztiváljának: szombaton és vasárnap első alkalommal rendezik meg a Kunsági Bor Hétvége és Pálinka Napokat.
A hagyományteremtő céllal életre hívott esemény a térség borászati és pálinkafőzési hagyományait állítja középpontba azzal a céllal, hogy a nagyközönség számára is elérhetővé és élményszerűvé tegye a Kunsági borvidék értékeit.
A kétnapos programon a látogatók megkóstolhatják a díjnyertes kunsági borokat és kiváló minőségű pálinkákat, amelyek országos megmérettetéseken is kimagasló eredményeket értek el. A termelők személyes jelenléte lehetőséget teremt a közvetlen kapcsolatfelvételre és a borkultúra mélyebb megismerésére.
A Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei településen nem maradhat el a látványfőzés sem: mindkét nap egészben sült malac, szombaton bográcsban készült székelykáposzta, vasárnap bográcsban készült babgulyás vásárlására lesz lehetőség.
A cserkeszőlői program szabadtéri könnyűzenei és akusztikus koncertekkel, valamint utcabállal egészül ki.
(Illusztráció: Pixabay)