Bagó László csapata remek teljesítményt nyújtott a középszakasz során, így meg is nyerte azt.

A csapat a párharcokból kimaradt, hiszen nem jutott ellenfél nekik így több hét kényszer pihenő várt rájuk. Ezt az időszakot felkészülési mérkőzésekkel töltötte a gárda, amelyben segítségére volt az Extraligás VRC Kazincbarcika és a DEAC Debrecenből.

Vasárnap 19 órakor Dágon kezdi az elődöntőt a miskolci csapat, ahol egyértelműen a győzelem megszerzése lesz a cél. Bizakodva várhatják McLaughlin-ék ezt a párharcot, hiszen a bajnokságban eddig mindig sikerült megverni a dági alakulatot.

A középszakaszban elért első helyünk ellenére a rájátszást pályahátrányban fogjuk játszani, igy az előttünk álló elődöntőt is. Vagyis idegenbeli bravúrra lesz szükségünk a három győzelemig tartó párharc során. A helyzetünket tovább nehezíti, hogy a bajnokság legfontosabb szakaszának úgy vágunk neki, hogy egy hónapja nem volt tétmeccsünk. Ez a hosszú szünet nagyon nem jött jókor nekünk, mert kiváló formába lendültünk a középszakasz folyamán. Sokat léptünk előre mind játékban, mind mentális felkészültségben. Annak érdekében, hogy ezt a szintet és a harci szellemet fenntartsuk, minden hétre leszerveztünk egy-egy edzőmeccset, egyre nehezebb ellenfeleket választva. Az itt látott teljesítményünkkel nagyon meg vagyok elégedve, a középszakasz során mutatott magas színvonalú játékon még emelni tudtunk az egy hónapos pihenő alatt. Persze tétmeccseken kapunk majd valós képet. Ha nem kezeljük helyén a jó vagy gyengébb teljesítményt, akkor könnyen bajba kerülhetünk. Szoros párharcra számítok a Dággal. Arra készülünk, hogy minden szettért, végjátékért és meccsért alaposan meg kell küzdenünk, hiszen komoly játékoskerete és hangos szurkolótábora van az ellenfélnek. Ha irányítani tudjuk a játékot, plusz a hullámvölgyeket jól kezeljük, akkor nem lesz gond. Minden képességünk megvan ahhoz -a pályahátrány ellenére is-, hogy sikeresen megvívjuk a párharcot – nyilatkozott a csapat vezetőedzője, Bagó László.

Marc McLaughlin csapatkapitány is elmondta mit gondol az előttük álló mérkőzésről:

,,Miután a középszakaszt néhány nagyon jó eredménnyel és az alapszakaszhoz képest javult szinttel zártuk, folytatni kívánjuk ezt a felfelé ívelő tendenciát. A Dág elleni játék minden alkalommal versenyképes volt, és ezt várom el ebben a sorozatban is. Jól játszottunk a barátságos meccseken, amelyeken ott folytattuk, ahol a középszakaszt abbahagytuk. Célunk a bajnokság megnyerése, ehhez pedig következetesnek kell lennünk, és végre kell hajtanunk a tervünket, ennek első fázisa a vasárnapi Dág elleni mérkőzéssel kezdődik.”

A mérkőzést természetesen élőben közvetítik majd a MEAFC YouTube-csatornáján vasárnap 19 órától.

(Nyitókép: Marc McLaughlin csapatkapitány / meafc.hu)