Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Noha a karibi Dominikai Köztársaság területe apró, most annál nagyobb lépést tettek az állatok védelméért: a sziget ugyanis létrehozza a világ első tengeri védett területét a Föld egyik legnagyobb állatának, a veszélyeztetett ámbráscetnek.

 

A  kormány jelentette be az intézkedés részleteit, melyek szerint a szigetország nyugati oldalán található, kulcsfontosságú vizekből nem kevesebb, mint 800 négyzetkilométernyi vízterületet jelölnek ki rezervátumként.
 

Roosevelt Skerrit, Dominika miniszterelnöke egy nyilatkozatot is közzétett a hatalmas jelentőségű döntés kapcsán, melyben úgy fogalmazott:

„Biztosítani akarjuk, hogy ezek a fenséges és rendkívül intelligens állatok biztonságban legyenek, vizeink és éghajlatunk pedig továbbra is egészségesek maradjanak.”

Tudósok egy emberként üdvözölték a lépést, s rámutattak, a rezervátum nemcsak az állatokat védi majd, hanem az éghajlati válság elleni küzdelemben is segít.