Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Sport

Döntőben van a MEAFC!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A MEAFC férfi NBI-es röplabda csapata szombaton az egyetemi körcsarnokban fogadta a Dág KSE együttesét az elődöntő párharc 4. mérkőzésén.

A párharcot Bagó László együttese 2:1-es vezetéssel várta (előző találkozók: 3:0 és 3:1 MEAFC részre, illetve 0:3 a Dág részére), de érezhető volt az előző összecsapás után, hogy a vendégek nem feltartott kézzel érkeznek majd a Körcsarnokba. A tét nagy volt, hiszen, ha a MEAFC győz története során először NBI döntőben van, ha nem akkor Dágon folytatódott volna a párharc az ötödik mérkőzéssel.

Barócsi Ákos beszámolója:

A találkozó egy dági ponttal indult amire Komlósi válaszolt is rögtön MEAFC oldalról. Ezek után ismét
egy vendég pont és ismét egy Komlósi pont (2:2). A csapatok 11:11-ig fej-fej mellett haladtak ebben a periódusban, Árva, Kovács, Komlósi és Csizmadia szállították a pontokat. A két dági ütő hiba miatt sikerült ellépni a borsodi csapatnak 13:11-re, ezt az előnyt sikerült is növelni Kozsla remek blokkjainak köszönhetően 15:11. A vendégcsapat nem adta fel a küzdelmet és szép fokozatosan kezdett visszakapaszkodni, kihasználva a hazai oldal hibázásait 19:19. A szett 20-ik pontját Kovács szerezte hazai oldalról amire még McLaughlin rátett egy ász nyitást 21:19. A játékrész végjátéka óriási csatát és izgalmakat hozott hiszen 24:24-es állásnál még nem lehetett tudni, ki húzza be az első szettet. Azonban Árva MEAFC oldalról pontot tett a kérdésre és 26:24-re nyerték meg az első etapot.

A második játékrész is vendég ponttal indult amire egy Csizmadia ütés és McLaughlin ász jött válaszul (2:1). Ahogy haladt előre a játékrész támadásainkban egyre több hiba csúszott, amit a vendégcsapat könyörtelenül ki is használt 15:19. Még egy utolsó hajrával igyekztek Karócziék ledolgozni a tetemes hátrányt, azonban a dági alakulat már nem adta ki a szett győzelmet a kezéből 20:25.

A harmadik felvonás két MEAFC ponttal indult köszönhetően egy dági out ütésnek és egy izgalmas labda menet után Kovács pontjának (2:0). Újabb két pont érkezett hazai oldalról Komlósi és Árva révén (4:1) azonban 5:5-nél sikerült a dági csapatnak beérni csapatunkat és át is vették a vezetést. Nem csak átvették azt, hanem 7:11-re el is léptek Csizmadiáéktól. A két csapat továbbra is magas színvonalon játszott, remek labdamenetekkel és mentésekkel tarkítva a találkozót. Kozsláék nem adták fel és 12:12-nél Kozsla ász nyitásának köszönhetően beértek a vendégeket. Ezek után beindult a hazai gépezet és a szépszámú közönség azt látta, hogy Csizmadia, Komlósi, Kovács pontokkal és Árva, Kozsla blokkokkal növelte a MEAFC előnyét 20:14. Innen már nem tudott felállni a vendégcsapat és magabiztos 25:18-as MEAFC szett győzelem született.

A negyedik etapra Bagó László csapata abban a reményben lépett pályára, hogy lezárja ezt a mérkőzést és vele az elődöntő párharcot is. Azonban ehhez volt egy-két szava a vendégcsapatnak is. Így ismét egy igazi adok kapok alakult ki a két gárda között. Ebben a játékrészben több hibával játszott csapatunk így 20:25-re nyert a Dág. Következhetett a mindent eldöntő ötödik játszma. A hangulat és a szurkolás ugyanolyan magas színvonalú volt, mint a mérkőzés, ami az utolsó szettben érte el a tetőfokát. McLaughlin blokkal kezdődött a játékrész amire még jött egy dági választ, de ezek után Csizmadia és Komlósi támadásból volt eredményes 3:1 míg McLaughlin ismét egy ász nyitással hívta fel magára a figyelmet 4:1. A Zirigh legénység nem adta fel és elkezdett visszakapaszkodni ekkor már 10:10-et mutatott az eredményjelző. Ebben a pontban a vendégek átvették a vezetést és el is léptek 11:13-ra. Ekkor a körcsarnokban kicsit megfagyott a levegő és talán már voltak, akik fejben az ötödik találkozóra gondoltak, de Bagó László csapatát nem ilyen fából faragták. Csizmadia ütötte be a 12-ik hazai pontot majd ezután egy látványos blokkot is bemutatott és máris egál volt az állás 13:13. Ezek után egy McLaughlin nyitás rontás következett és így szett és játszma labdához jutott a Dág. Kovácsnak helyén volt a szíve és az esze ekkor és a blokkról kiütött labdájával egyenlíteni tudtak (14:14). Árva is jelezte, hogy még a pályán van és beütötte a 15-ik hazai pontot ezzel meccslabdához juttatva a csapatot. Erre még egy dági pont érkezett azonban több már nem született ezen a mérkőzésen hiszen Árva még kétszer villant és óriási csatában megnyerte a MEAFC a mérkőzést és vele az elődöntőt is.

A közel 300 néző fergeteges hangulatot teremtett a helyszínen.

Férfi NB I elődöntő, 4. mérkőzés:

MEAFC-Miskolc – Dág KSE 3:2 (24, –20, 18, –20, 15)

Miskolc, 257 néző. V: Szabó P., Szarka.

MEAFC: Kozsla 8, McLaughlin 9, Kovács Z. 11, Csizmadia 9, Komlósi 31, Árva 21. Csere: Karóczi
(liberó), Kapusi, Szabó P. Vezetőedző: Bagó László.
DÁG: Flachner K. 11, Majer 1, Benkő 8, Sow 4, Oláh B. 24, Krupánszki 14. Csere: Farkas R., Czibula
(liberók), Nagy P. 1, Kun 5, Szabó B. Vezetőedző: Zirigh Balázs.

Edzői értékelés:

Bagó László: – Nagyszerű, egy végletekig kiélezett, szoros mérkőzést játszott a két csapat. Amit az edzők kevésbé szeretnek. Olyan hangulat volt a csarnokban, hogy ez a röplabda ünnepe volt. Gratulálok a csapatomnak, és a Dágnak is, ők is megérdemelték volna a sikert. Készülünk a döntőre.

Zirigh Balázs: – Jó kis meccs volt, sajnálom, hogy nem mi nyertünk, mert nem érdemeltünk vereséget! Az egymással vívott sok meccs során nagyon sok kétpontos szettet játszottunk, és ezekből, talán egy kivételével a Miskolc jött ki győztesen, ezen el kell gondolkodnunk! Szerintem sokszor a rutinjuk húzta ki Őket a slamasztikából, mint ma is. Későn kezdtünk el hinni abban, hogy tovább tudunk jutni ellenük! Gratulálunk a MEAFC-nak, mindent figyelembe véve a jobbik csapat jutott tovább, még ha ez oly keserű is számunkra.

A párharc végeredménye: 3–1 a MEAFC javára.

A bajnoki döntőben a Vidux-Szegedi RSE küzd meg a bajnoki címért együttesünk. A párharc itt is három győzelemig tart ami Szegeden indul majd Április 23-án 18 órától.

A döntő időpontjai:
Április 23. 18:00 Szeged (Város Sportcsarnok)
Április 27 19:30 Miskolc (Egyetemi Körcsarnok)
Május 1. 19:00 Szeged (Város Sportcsarnok)
Május 5. 19:30 Miskolc (Egyetemi Körcsarnok) – ha szükséges
Május 9. 19:00 Szeged (Városi Sportcsarnok) – ha szükséges

Minden mérkőzést élőben közvetítenek majd a MEAFC YouTube-csatornáján.