Kezdőlap KÉK HÍREK

Durva szakítás: hajánál fogva akarta hazavonszolni exét egy miskolci férfi

A vádlott nem tudta elfogadni a szakítást, folyamatosan kereste a kibékülés lehetőségét, a nő azonban elutasította.

A vádirat szerint a vádlott élettársi kapcsolata 2022. június hónapban megromlott, élettársa visszaköltözött a szülei miskolci házába. A vádlott a szakítást nem tudta elfogadni, így augusztus második felében autójával megjelent a nő lakóhelyén, hajánál fogva megragadta és földre rántotta, majd továbbra is a hajánál fogva elhúzta a gépjárműig, közben több alkalommal testszerte ököllel megütötte, míg végül betuszkolta a hátsó utastérbe azzal a kijelentéssel, hogy ezt nem fogja megúszni.

Az autóval a belvárosban egy közlekedési szituációban lassítani kellett, ezt a lehetőséget a sértett arra használta ki, hogy a mozgó járműből kiugrott és a villamos sínek között futva menekült. A vádlott megállította az autót, üldözőbe vette a sértettet, amikor utolérte megint a hajánál fogta meg és elkezdte visszahúzni, az autóhoz érve a sértett letérdelt, a vádlott pedig többször ököllel megütötte. Cselekményét azonban az arra közlekedők észlelték, az egyik autó megállt és a sofőr a nő védelmében közbelépett, majd értesítették a rendőrséget – olvasható a vádiratban.

A bántalmazás következtében a sértett könnyebb sérüléseket szenvedett el, azonban a személyi szabadság megfosztásának körülményei lényegesen nagyobb testi és lelki gyötrelmet okoztak.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben felfüggesztett börtön büntetést indítványozott, a próbaidő tartamára pártfogó felügyelet elrendelésével.