Kezdőlap KÉK HÍREK

Egy borsodi férfi élőben közvetítette, hogy égő benzines palackot dob fia házára

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Minősített emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség a fenyegetőző apa ellen

A főügyészség tájékoztatása szerint a vádlott tavaly július elején egy benzinnel előre megtöltött fél literes műanyag palackkal elment a vele haragos viszonyban lévő fia családi házához egy borsodi kisvárosba. Az udvarhoz érve a flakon tetején lévő kanócot meggyújtotta, majd "égjetek kutyák!" felkiáltással a házra dobta. A palack lepattant az egyik ablakról és a faszerkezetű előtetős kerti részen a földre esett.     

A vádlott fia kiszaladt a házból, majd kiskorú testvérével együtt elkezdték oltani a tüzet és értesítették a tűzoltókat. A vádlott saját cselekményét és az oltást is élőben közvetítette egy közösségi oldalon, miközben ismételten a ház felgyújtásával fenyegetőzött – olvasható a közleményben.

A letartóztatásban lévő vádlottal szemben az ügyészség fegyházbüntetést indítványozott, azzal, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra.