Kezdőlap KÉK HÍREK

Egy fotó – egy üzenet a biztonságos közlekedésért

Három díjat is nyert azon a közlekedésbiztonsági fotópályázaton Spisák András c. r. törzszászlós, az Edelényi Rendőrkapitányság munkatársa, amelyet a Közlekedési Kultúra Napja alkalmából hirdettek meg.

A „Közlekedési kultúránk értékei 2023., Egy fotó – egy üzenet a biztonságos közlekedésért” című pályázat célja az volt, hogy a jelentkezők fényképen vagy szerkesztett képen keresztül jelenítsék meg a kulturált és biztonságos közlekedést a mindennapi életben.

A pályázatot az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság, a Közlekedéstudományi Egyesület Közlekedésbiztonsági Tagozata és a Magyar Plastiroute Kft. hirdette meg.

Spisák András díjnyertes fotói

„Az év közlekedésbiztonsági fotója” pályázat, közlekedésbiztonság kategória – I. díj

A fénykép címe: „Az ittas vezető a halállal cimborál”

„Az év közlekedésbiztonsági fotója” pályázat, az aktív és passzív biztonsági eszközök használata kategória – II. díj

A fénykép címe: „A maci se legyen áldozat”

Az év közlekedésbiztonsági fotója pályázat, az aktív és passzív biztonsági eszközök használata kategória – III. díj

A fénykép címe: „Lassan járj tovább élsz”

A pályázók olyan alkotásokkal, üzenetekkel indulhattak a versenyen, amelyek ráirányítják a figyelmet a kulturált közlekedés fontosságára és mozzanataira, továbbá a közlekedési élethelyzeteket, tevékenységet, szituációkat és a közlekedésbiztonság fontosságát hitelesen ábrázolják a mindennapokban.

Két pályázati kategória

Az aktív és passzív biztonsági eszközök használata

Az aktív és passzív biztonsági eszközök használata a hétköznapokban, a biztonsági öv fontossága, szerepe a halálos kimenetelű balesetek megelőzésében, a közlekedési balesetek súlyosságának csökkentésében. Egy pályázó legfeljebb három képpel pályázhatott.

Közlekedésbiztonság

A kulturált közlekedés fontossága, mozzanatai, a közlekedési élethelyzetek, szituációk a mindennapi közlekedés során, a látás és láthatóság hangsúlyozása. Ebben a kategóriában egy pályázó legfeljebb három képet nyújthatott be pályázatot.

Spisák András mindkét pályázati kategóriában három fényképpel indult, amelyből elhozott három díjat is.