Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Sport

Egy gyors győzelem után visszatér ma Spanyolországba a DVTK HUN-Therm

Az Euroliga B-csoportjának 6. fordulójában a DVTK HUN-Therm egy héten belül a második alkalommal utazik.

A mai ellenfél nem más, mint a csoport második helyén álló, kiváló formának örvendő salamancai együttes, a Perfumerias Avenida lesz – írja a sportklub.

A tavalyi Euroliga FinalFour-ban a Sopron Basket csapata ejtette ki a Salamancát az elődöntőben, majd a ZVVZ USK Praha felett diadalmaskodva szerezték meg a harmadik helyet. Legutóbbi Euroliga mérkőzésüket is a Sopronnal játszották, ahol 53-75-re győzték le a tavalyi aranyérmest a Novomatic Arénában. Egyetlen vereségüket Schioban szenvedték el, ahol 71-54-re győzött a hazai csapat. A Salamanca ezekkel az eredményekkel foglalja el a B csoport tabellájának második helyét.

Szépen összerakott, szervezetten játszó csapat lesz az Euroliga-ellenfelünk. Legfontosabb feladatunk lesz a gyorsindítások megvédése, hiszen a Salamanca ebben a legerősebb. Rövidebb utazás vár ránk és sajnos csak egy edzésen lesz lehetőségünk készülni ellenfelünk játékából. Bacsó Zsófi sérülése szerencsére nem olyan súlyos, mint első olvasatra tűnt: megkezdte a rehabilitációját, és ha minden jól alakul, a következő év elején már számíthatunk az ő játékára is. Újabb sérült vagy beteg nincs a keretben, hat napon belül a második mérkőzésünket játszuk Spanyolországban, remélem, hogy a bennünket elkísérő szurkolóink segítségével ismét helyt tudunk majd állni – emelte ki a sportklub hivatalos oldalán a kosaras lányok vezetőedzője, Völgyi Péter.

(2022.12.14. 20:30) Perfumerias Avenida – DVTK HUN-Therm élőben itt követhető:

(Fotók:dvtk.eu)