Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Stílusosan „Hova lett” címmel a budapesti Főfotó Galériában. A kiállítás mától látogatható.

„Tizenkét olyan pop-kulturális kép látható, amelyek egykor akár milliós példányban kerültek magyar lakásokba, ma azonban egyre kevesebben emlékeznek rájuk."

Pedig nem méltók a feledésre, hiszen generációk fiatalságát jelentik. Ha izgalmas, no és nosztalgikus programra vágysz, akár a közeledő hosszú hétvégén, akkor ez legyen az!  Tuti hevesebben dobog majd a szíved.

A teljesség igénye nélkül

  • KFT Macska az úton 
  • Hegedűs György és Pálfi György alkotópáros EDDA zenekar lemezének borítói 
  • Hegedűs György Syrius és KEX zenekarról készített fotók
  • Vető János munkái közül Cseh Tamás Antoine és Desire című lemezének, valamint az Európa Kiadó Popzene című albumának borítója
  • A Bizottságról 1981-ben készült fotó, amely az együttes hollandiai lemezborítója

A lemezborító egyfajta védjegy

Mint egy imázs elem, mely bemutatja az együttest. Külön műfaj volt, egy-egy zenei korszakot azonosított. Ez utóbbit kihasználva a szervezők tervezik, hogy ezekből a pop-rocktörténeti relikviákból egy nagyobb gyűjteményt állítanak össze. Ezzel bemutatva az adott időszak zenei életét.

A Hova lett? – Kiállítás a magyar poptörténelem legendás, de elfeledett lemezborítóiból című tárlat november elsejéig tekinthető meg.