Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Mostanában megihleti valamiért az embereket az Eiffel-torony; hol ott alszanak, hol leugranak a tetejéről. Most a tapasztalt hegymászó felment az Eiffel-torony tetejére, majd onnan egy ejtőernyővel leugrott.

A férfi ellen vádat emeltek, aki a biztonságiakat kikerülve leugrott a párizsi látványosság tetejéről, majd egy közeli stadionban landolt.

A férfi, aki egyébként egy tapasztalt hegymászó, csütörtökön nem sokkal hajnali 5 óra után, jóval a hivatalos nyitás előtt lépett be a torony területére. A helyszín üzemeltetője, a Sete szerint az őrök hamar észrevették, ám olyan gyors volt, hogy nem érték utol.

A hátizsákjában pedig egy ejtőernyő lapult, melynek segítségével a 330 méter magas torony tetejéről leugrott, végül pedig sikeresen landolt egy közeli stadionban. A hatóságok azonban nem igazán értékelték az akciót és letartóztatták mások életének veszélyeztetése miatt.

A Sete közleményében rámutatott:

„Ez a fajta felelőtlen cselekedet veszélybe sodorja a toronyban vagy a torony alatt dolgozó embereket.”