Az ügyészség szerint a fiatal férfi különös kegyetlenséggel ölte meg 37 éves barátnője szállásadóját. A nő nem hívott segítséget, pedig megtehette volna.

A vádirat szerint a nő egy másik férfi lakásában élt, akivel gyermekkora óta jó barátságot ápolt.  Emiatt azonban rendszeresek voltak a féltékenységi viták a a két férfi között.

2021. november végén a két vádlott és a házigazda férfi a település egyik sörözőjében italoztak, majd további alkoholt vásároltak, amit késő estig a sértett lakásán elfogyasztottak. Később mindhárman távoztak, de a lakástulajdonos férfi és a nő rövid idő múlva visszamentek.

A késő éjszakai órákban a női vádlott fiatal barátja is visszatért a lakáshoz, barátnőjét keresve. A vádlott először dörömbölt az ajtón, majd benyitott, és szexuális együttlétre utaló félreérthetetlen helyzetben találta barátnőjét és a sértettet. A sértett azt mondta a vádlottnak, hogy lefeküdt a barátnőjével.

Ekkor a férfi pofon ütötte a barátnőjét, majd ütlegelte a sértettet. A nő látta a bántalmazást és elszaladt. Lehetősége volt segítséget kérni, de senkit sem értesített a veszélyhelyzetről.

A lakásban maradt vádlott legalább tizenkétszer ököllel megütötte a sértett fejét és a földre került férfit több mint húsz alkalommal megrúgta, megtaposta, majd egy késsel többször megsebezte, és a vérző sértettet a padlón hagyva távozott.

A sértett a bántalmazás következtében a helyszínen meghalt. Az ügyészség szerint a halálakor az átlagost meghaladó testi és lelki gyötrelmet kellett elszenvednie.

A vádlottak ezután összetalálkoztak, együtt töltötték az éjszakát, majd másnap visszamentek a lakáshoz, és a rendőrségen bejelentették, hogy holtan találták a sértettet.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség a vádlottak közül a letartóztatásban lévő büntetett előéletű férfi vádlottal szemben életfogytig tartó fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott, a büntetlen előéletű nővel szemben felfüggesztett fogházbüntetés az indítvány.