Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy fiatalember a Sajólád és Sajópetri települések között található hídról, szerelmi bánatában, a folyóba akart ugrani. 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába június 27-én, 20:30 óra körül érkezett a bejelentés. Ezt követően egy közelben járőröző rendőrpáros – Popovics Géza főtörzsőrmester és Dudás Kálmán Krisztián őrmester – két percen belül a helyszínre érkezett, és azonnal felmérték a helyzetet, illetve megkezdték a segítségnyújtást.

A rendőrök gyors és hatékony reagálásának eredményeként az öngyilkossági szándékkal a hídkorláton átmászó és leugrani készülő férfit lebeszélték a tervéről, majd a közelébe lépve megfogták a karját, és visszasegítették a hídra.

A járőrök ezek után beültették a fiatalembert a szolgálati autóba, és később a helyszínre érkező mentőszolgálat munkatársainak adták át, akik kórházba vitték.

Ha úgy érzi, Ön vagy a környezetében más krízishelyzetben van, segítségre szorul, hívja az ingyenes 116-123 felnött lelkisegély számot. A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány gyerek és ifjúsági lelkisegély száma: 116-111.