Kezdőlap KÉK HÍREK

Elítélték a férfit, aki kiskorú lányról készült intim képekkel élt vissza

 

A Szerencsi Járásbíróság előkészítő ülésen hozott ítéletet a férfi ellen szexuális kényszerítés bűntette, különleges személyes adattal visszaélés és lopás vétsége miatt.

Három év szabadságvesztésre és három év közügyektől való eltiltásra ítélte, valamint kötelezte a sértettnek okozott háromszázezer forintos kár megfizetésére a bíróság azt a férfit, aki egy kiskorú lány intim fotóival élt vissza – közölte a Miskolci Törvényszék.

 

A vádirat szerint a férfi egy közösségi oldalon álnéven regisztrálva vette fel a kiskorú lánnyal a kapcsolatot, aki intim fényképeket küldött magáról.

A férfi, aki nem volt tisztában a lány pontos életkorával, további felvételeket kért, és amikor azokat nem kapta meg, megfenyegette a sértettet, hogy a korábban kapott képeket közzéteszi. Miután a lány megszakította fenyegetőjével a kapcsolatot, a vádlott elküldte ismerőseinek a felvételeket. Egy másik alkalommal a terhelt édesapjának szerencsi otthonából lopott el egy számítógépet, egy monitort és egy hangfalszettet.

Az előkészítő ülésen a vádlott beismerte bűnösségét. Ezt, valamint, hogy édesapja megbocsátott neki, a bíróság enyhítő körülményként értékelte, ugyanakkor súlyosbító körülményként vette számításba, hogy a bűncselekményeket szabadságvesztésének próbaideje alatt követte el.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.