Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Gazdaság

Elkezdődik a bedegvölgyi erdőtelepítés

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. közel 550 ezer euró vissza nem térítendő támogatást nyert erdőtelepítésre.

Az erdészeti hatóság tölgyerdő létesítését engedélyezte az adott környezetben. A telepítendő célfaj csertölgy, melyet makkvetéssel juttat a Városgazda a területre – közölte Miskolc MJV polgármesteri hivatala.

Ezen kívül hektáronként 120 darab őshonos elegyfaj kerül telepítésre a biodiverzitás növelése érdekében. A telepítéssel 32,5 hektárral bővül majd Miskolc város erdőterülete. Miután a cég feladata lesz az erdőgondozás is, a napokban megkezdődött az erdőtagok határvonal-koordinátáinak kitűzése. A közleményben azt is kiemelik, hogy a terület természetes tagozódása és a területen áthaladó légvezetékek miatt 11 darab erdőtag kerül kialakításra változó területnagysággal. A betelepített területek a vadak által okozott károk kockázatának minimálisra csökkentése érdekében három blokkban kerül bekerítésre.

A hosszútávú program célja, hogy évtizedek múlva, hektáronként 500-650 gyönyörű tölgyfa alkosson egy új erdőt, közel Miskolc belvárosához.

(Nyitókép forrása: varosgazda.hu)