Kezdőlap KÉK HÍREK

Elrendelték a miskolci gázoló előzetes kényszergyógykezelését

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hat hónapra elrendelte a Miskolci Járásbíróság annak a férfinak az előzetes kényszergyógykezelését, aki a gyanú szerint megölte egy ismerősét hétfőn egy miskolci áruház parkolójában: kalapáccsal támadt rá, majd elgázolta.

A Miskolci Törvényszék azt írta, a férfi ellen emberölés bűntette miatt indult eljárás. A nyomozás adatai szerint a 36 éves gyanúsított a parkolóban hétfő délelőtt összeszólalkozott 76 éves ismerősével, majd egy kalapáccsal többször fejen ütötte őt. Ezt követően beszállt az autójába, és többször nekihajtott a bántalmazástól kábult másik férfinak, aki ennek következtében két jármű közé szorult.

A sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.  A bíróság azzal indokolta a gyanúsított 6 hónapos előzetes kényszergyógykezelésének elrendelését: az ügyben beszerezett pszichiátriai szakvélemény alapján megalapozottan feltételezhető, hogy a férfi szabadlábra kerülése esetén újabb, személy elleni erőszakos cselekményt követne el. A bíróság végzése végleges.