Hivatalosan is átadták a sportklub 150 évvel ezelőtt született elnökéről, Vanger Vilmosról elnevezett utcát.

Az utca átnevezését a DVTK kezdeményezte, az előterjesztést egyöntetűen szavazta meg a város közgyűlése még szeptemberben.

– Szeretném azt hinni, hogy Vanger Vilmos büszke lenne arra, amit az utódok felépítettek Diósgyőrben, büszke lenne a klubra, hiszen ma már közel 3000 sportoló viseli a DVTK címeres mezét és büszke lenne a szurkolókra is, hiszen ez a klub a szurkolók nélkül nem létezhetne – mondta dr. Világi Péter, a DVTK kommunikációs- és marketing igazgatója. – Az önkormányzatnak köszönjük, hogy megszavazták az előterjesztést és méltóképpen emlékezhetünk a klub első elnökére.

– Egy város ereje a közösségei erejében van – tette hozzá Veres Pál, Miskolc polgármestere. – Azt szoktuk mondani, hogy Miskolcon mindenki vére piros és fehér egyszerre. A Barcelonához hasonlóan a DVTK is több mint egy csapat, nem csak egy sportegyesület, hanem valódi közösségformáló erő és a város életében meghatározó tényező.

– Azt az utat, amelyen Vanger Vilmos elindította a klubot, tekinthetjük egy jelképes útnak is, ami soha nem ér véget – folytatta dr. Kiss János, országgyűlési képviselő. – Inspiráljon minket a jelmondatunk, amely szerint, amikor együtt voltunk, mindig győztünk, így a jövőben is együtt leszünk, győzni fogunk.

– Mindenképpen köszönjük a klub vezetésének, hogy tevékeny tagjai lehetünk ennek az eseménynek, hiszen ez egy első lépcsőfok és egyben egy mérföldkő is – zárta Martini Emil, a Diósgyőri Szurkolói Koordinációs Iroda vezetője. – Korábban több szurkoló is felvetette, hogy a hagyományokat ápolni kell. Az elképzelések között szerepel egy szoborpark, egy diósgyőri hírességek fala és valamikor egy 21. századi DVTK múzeum létrehozása is.

Az esemény végén az Ultras Diósgyőr képviselői az alapítók tiszteletére egy Ekker Róbert szobrászművész által készített, a szurkolók adományaiból készült bronz domborművet adtak át a klub képviselőinek, amely méltó helyre kerül majd a DVTK Sportligetben.

/Fotók: Szabó Krisztián/