Kezdőlap LIFE MAGAZIN Női Napozó

Elszabadult maci miatt késett a repülő

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Iraqi Airways légitársaság Bagdadból Dubajba tartó pénteki járatának utasai nem voltak túlzottan boldogok, ugyanis egy szökött medve miatt késett a repülőjárat.

A légitársaság később egy közleményben kért elnézést az utasoktól a történtek miatt, noha ez csak azután történt meg, hogy az interneten szélsebesen kezdett terjedni egy videó, melyen az egyik utas számol be arról, hogy a Bagdadba tartó visszautazó járat „több mint egy órát késett a rakományban lévő medve miatt”.

Egy másik felvételen pedig az látszik, ahogy a medve a repülőgép rakterében elhelyezett láda környékén mászkál, miközben az emberek simogatják és megpróbálják megnyugtatni az ijedt állatot:

A medvét végül egy dubaji szakembergárda nyugtatta le, majd leszállították a gépről. A légitársaság közlése szerint a medve „a dubaji repülőtérre való érkezéskor” szökött ki a ketrecből:

„A társaság elnézést kér a bagdadi nemzetközi repülőtérről a dubaji repülőtérre tartó járat utasaitól a társaságon kívül álló okok miatt. A késés a raktérben lévő szállítmány miatt történt. A dubaji repülőtérre érkezéskor az állat kiszabadult a szállításához meghatározott ládából. A repülőgép személyzete egyeztetett az Egyesült Arab Emírségek hatóságával, akik egy speciális csapatot küldtek az állat nyugtatására és a repülőgépről való leszállítására. Miután ellenőrizték a gépet és megbizonyosodtak arról, hogy az incidens nem okozott kárt, a járat visszatért Bagdadba.”