A néhány héttel ezelőtti Európa-bajnoki ötödik helyével kvalifikált magát a Szófiában megrendezésre kerülő U20-as korosztály Birkózó Világbajnokságára. 

A DVTK olimpia súlycsoportban (77 kg-ban) versenyző birkózója rövid pihenőt kapott a római kontinensviadal után, majd ezt követően intenzív edzőtáborban készült idei második világversenyére.

– Az  edzőtábor első hetében sajnos lebetegedtem, akkor nem tudtam edzeni, viszont miután meggyógyultam már edzésbe tudtam állni – nyilatkozta a fiatal sportoló. – A múlt hét alapján kicsit hullámzó volt a formám, voltak jobb és rosszabb napjaim is, de az indulásig hátralévő 4-5 edzésen megpróbáljuk még minél jobbra javítani ezt, és rendezni a súlyom.

A kontinensviadalról a legjobb 8-10 versenyző lesz ott Szófiában, akikhez még iráni, egyiptomi, kirgiz, kazah és indiai birkózók is csatlakoznak, így kialakítva az igazán erősnek ígérkező huszonöt fős mezőnyt. Zurai Rajmund másodévesként léphet majd szőnyegre a három korosztályt magába foglaló U20-as mezőnyben.

Elmondta, hogy a lehetséges helyezések és így a célkitűzések is nagyon sokban függnek a sorsolástól. Ha jó sorolást kap, eljuthat akár az ötödik-harmadik helyig is, de van olyan sorsolás is, ami nem olyan kedvező, azzal könnyen ki is lehet esni. Egyelőre az első nyolcat célozta meg, de természetesen minél előrébb szeretne végezni, és akár egy ötödik hely is lehetséges ismét.

– Az Európa-bajnokság után a moldáv és a grúz fiút szeretném elkerülni, de a török ellenfelemmel egy visszavágónak örülnék – árulta el Rajmund. – A többi országból, akik nem voltak az Eb-n, annyira nem ismerem az indulókat, kivéve az iráni srácot, vele sem szeretnék egy ágra kerülni.

A piros-fehérek versenyzője ma (augusztus 17.) utazott el Szófiába a magyar válogatottal, majd egy csütörtöki edzést követően pénteken lép először szőnyegre, és ha minden jól alakul, akkor szombaton is szurkolhatunk neki.

A világbajnokságról a Nemzetközi Birkózó Szövetség honlapja ad élő közvetítést, szőnyegekre bontva.

U20-as Birkózó Világbajnokság – Szófia

Zurai Rajmund 77 kilogramm (kötöttfogás)

Péntek (augusztus 19.) – 10:00-14:30 – Kvalifikációs körök

Péntek (augusztus 19.) – 15:45-16:45 – Elődöntők

Szombat (augusztus 20.) – 10:00-14:30 – Vigaszági küzdelmek

Szombat (augusztus 20.) – 17.00-19:30 – Döntők