Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kovács Zoltán együttese a bajnoki cím egyik nagy esélyesét a MÁV Előre Foxconn-t fogadta az egyetemi körcsarnokban.

Barócsi Ákos röplabda szakosztályvezető összefoglalója:

Az első szett egy 5:1-es hazai rohammal indult Komlósi, Árva és Csizmadia szállították ekkor a pontokat. A fehérvári együttes sem hagyta magát és elkezdett visszakapaszkodni (7:6). Árva vezérletével folyamatosan sikerült 1-2 pontos előnyt kiharcolni a MEAFC-Peka Bau-nak. (12:11;14:12). A játszma közepére a fehérvár beérte Árváékat (16:16) majd a vezetést is átvette 16:18 arányban. A végjátékban pontosabban és nyugodtabban játszott a vendég együttes így 20:25 arányban meg is nyerték azt.

A másodi etap egy 3:5-ös vendég vezetéssel indult azonban Simkóék egy percre sem hagyták megnyugodni a fehérvári csapatot és ott loholtak a nyakukon. Bár a szett közepére három pontos különbség is volt a vendégek javára a végjátékra ismét szoros állással fordultak a csapatok. Az előző szetthez hasonlóan a vendégek a végén jobb döntéseket hoztak így be is húzták ezt a felvonást 22:25 arányban.

A harmadik játékrészre csapatunk koncentrációja visszább esett így a MÁV uralni tudta a játékot és ezt a szettet. A végén pedig 13:25 arányban nyerte az meg és a mérkőzést 0:3 arányban.

Férfi Extraliga 19. forduló

MEAFC-Peka Bau – MÁV Előre Foxconn 0:3 (-20, -22, -13)

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, 101 néző. V.: Árpás, Tillmann.

MEAFC: Kanellopulosz 1, Simkó 9, Csizmadia 8, Komlósi 10, Árva 13, Faragó. Csere: Dudás, Fenyvesi (liberók), Kapusi, Gombkötő. Vezetőedző: Varga László Mihály

MÁV ELŐRE: Ambrus 9, Szabó V. 8, Boa 7, Tomanóczy 9, Pesti 7, Koci 11. Csere: Takács (liberó), Fazekas 4, Dileo. Vezetőedző: Dávid Zoltán

VARGA LÁSZLÓ MIHÁLY : – Gratulálok a Székesfehérvárnak a győzelemhez. Mi vagány bátor játékot játszottunk, méltó ellenfelei voltunk nekik. Gyenge szerváink révén megnehezítettük a védekezésünket. Harmadik szettre igaz szétestünk de vannak bizakodó jelek a játékunkban.

DÁVID ZOLTÁN : – Igyekeztünk pihenőt adni azoknak a játékosoknak, akik két mérkőzésen játszottak a MEVZA-ligában. A legfontosabb, hogy sikerült rövidre zárnunk az összecsapást, hiszen hét közben már a Kaposvár ellen lépünk pályára. Remélhetőleg időben hazaérünk, hogy mindenki ki tudja pihenni magát.

A bajnokság következő fordulójában Kecskeméten lépnek pályára Árváék. A mérkőzést 16 órától élőben közvetítik a MEAFC YouTube-csatornáján.