Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Sport

Euroliga mérkőzést rendeznek ma Miskolcon

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A veretlen miskolci csapat a DVTK Arénában fogadja az AZS UMCS Lublin együttesét.

Az Euroliga csoportkörének 4. fordulójában az eddig még száz százalékos DVTK HUN-Therm az AZS UMCS Lublin együttesét fogadja október 25-én, szerdán 18 órától a DVTK Arénában. A lengyel bajnokságban szereplő Lublin csapatához csatlakozott egy régi ismerős, Bernáth Réka is, aki ma egy bokasérülés után tér vissza a DVTK Arénába.

Völgyi Péter vezetőedző a DVTK hivatalos weboldalán osztotta meg gondolatait a meccs előtt:

Ez lesz a tizedik mérkőzésünk sorozatban, és azt kértem a lányoktól, hogy gyűjtsük össze minden maradék energiánkat még erre a két mérkőzésre, ami a válogatott szünet előtt ránk vár. Az Euroligában nincs előre lefutott meccs, tudjuk, hogy sikerre éhesen érkezik majd Diósgyőrbe a Lublin. Pozitívum, hogy ezúttal nekünk kedvez a sorsolás, a Pécs elleni rangadó után nem kell utaznunk, így jut időnk regenerálódni, felkészülni. Egy nagyon kellemetlen ellenféllel mérkőzünk meg szerdán, aggresszívak és megállás nélkül dolgoznak a pályán. Sajnos csapatkapitányunk, Kányási Veronika bokasérülése komoly, az orvosi vizsgálatok szerint rá egy 4-6 hetes kihagyás vár, bízunk benne, hogy mihamarabb újra a csapatunk segítségére lehet. Az ő kiválásával csapatszinten rengeteg feladatunk lesz, de ha sikerül az Euroligában eddig nyújtott gyors és pontos kosárlabdát játszanunk, van esélyünk a győzelemre – olvasható a dvtk.eu oldalon. 

Bízom benne, hogy szerdán nagyon sok szurkolónk látogat majd ki a DVTK Arénába, már csak azért is, hiszen most közel egy hónapon keresztül nem lesznek kosárlabda-mérkőzések Diósgyőrben a válogatott szünet miatt. Szombaton is bebizonyította a közönségünk, hogy mekkora erőt tudnak adni, úgy gondolom, hogy most is átlendítenek majd bennünket a kritikus időszakokon.

2023. október 25., szerda (Miskolc, DVTK Aréna)

18:00 DVTK HUN-Therm – AZS UMCS Lublin

(Nyitókép: dvtk.eu)