Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

Ezek a fesztiválok kapták meg idén a szakma elismerését

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hat fesztivál érdemelte ki 2022-ben a Magyar Fesztivál Szövetség minősítési oklevelét. Az elismeréseket pénteken adták át a Magyar Zene Házában, Budapesten.

A minősített fesztiválok okleveleit a Magyar Fesztivál Szövetség által szervezett konferencia keretében Borsa Kata, a szövetség elnöke adta át a programok szervezőinek.

Az eseményen oklevéllel ismerték el az Országos Táncháztalálkozót és Kirakodóvásárt; a TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztivált; a Víz, Zene, Virág Fesztivált; a Zsolnay Fényfesztivált; a PanyolaFesztet és a RUSZT – Ráday Utcai Színházi Találkozót.

A Magyar Fesztivál Szövetség a fesztiválokat működtető szervezetek szakmai szövetsége, amelynek 225 tagja van, akik összesen 280 fesztivált képviselnek. Mint a szövetség honlapján a szervezet egyfajta normaalkotó szerepet kíván betölteni. Tagjaiktól elvárják az alapvető szervezési, értékrend és a minőség alapú normák betartását, érvényesítését. 

Céljaik elérése érdekében tizenegy éve működtetik a Magyar Fesztivál Regisztrációs- és Minősítési Programot, illetve részt vesznek többek között az Nemzeti Kulturális Alap Kulturális Fesztiválok Kollégiumának munkájában is.

Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com