A mitesszer eltávolítása sokaknak okoz nehézséget, rendkívül makacs és problémás jelenségről van szó. Manapság mindenféle kencét, tapaszt és masinát lehet kapni, amelyek gyors megoldást ígérnek, illetve kozmetikai kezelések szintén elérhetők azok számára, akik szabadulnának a zavaró fekete pöttyöktől. Nem mindegy, hogy milyen módszert választ az ember lánya, némelyik praktika többet árt, mint használ.

Ne nyomkodd!

Az első és legfontosabb szabály, hogy tilos nyomkodni a mitesszereket. Egyrészt cseppet sem mindegy, hogy milyen technikával történik a folyamat, másrészt a folyamatos tapicskolással mindenféle baktérium kerülhet a pórusokba, melyek ennek következtében begyulladnak, és el is indult az ördögi kör. A nyomkodáshoz szakember szükséges, aki garantáltan profi módon távolítja el a mitesszereket, steril körülmények között.

A durva eszközöket jobb hanyagolni 

Sokan a körmükkel nyomkodják ki a kis fekete pöttyöket, míg mások drasztikusabb módszerekhez folyamodnak. A különböző fémcuccok, amelyeket kifejezetten mitesszereltávolításra fejlesztettek ki, valamint ennek a mezei, otthoni verziója, a hullámcsat szintén abszolút kerülendő.Alapvető probléma, hogy a legtöbben fertőtlenítés nélkül esnek neki az érintett területnek ezekkel az eszközökkel, ami szintén rengeteg baktériumot vihet át a bőrre, így az eltömődött pórusok begyulladnak. Ami még inkább jelentős gond, hogy ezek az eszközök felsértik a bőrfelszínt, sebeket és csúnya hegeket hagyhatnak maguk után.

Felejtsd el a szódabikarbónát!

A házi módszerekkel nincs semmi probléma, némelyik kifejezetten hatásos és költséghatékony lehet. Van azonban egy csúcsszupernek titulált összetevő, ami valóban hatásos számos problémára, ám a bőr számára több kárt okozhat, mint amennyi hasznot. A szódabikarbóna igencsak elterjedt mindenféle házi praktika részeként, mitesszerek ellen éppúgy sokan ajánlják. Arcbőrre semmiképp nem ajánlott használni, hiszen felboríthatja a pH-egyensúlyt, kiszárítja a hámréteget és gyengíti a bőr védekezőképességét. A különböző durva bőrradírokra ez éppúgy igaz. Felesleges őket bevetni és agyonmacerálni a hámréteget, a mitesszer eltávolítása sikertelen lesz, hiába az állandó radírozás.