Tavasszal, illetve nyáron számos zöldségnek és gyümölcsnek van itt a szezonja. Ezt érdemes kihasználni ebben az időszakban. Mutatjuk, melyek ezek a finomságok.
Spárga
A spárgaszezon korán kezdődik, figyeld a termelői piacok kínálatát, mert érdemes rá lecsapni. A spárga fantasztikus táplálék, kiváló antioxidáns és glutationt tartalmaz.
Cékla
A cékla növeli a vér nitrogén-monoxid (NO) szintjét, ami fokozza az izmok vérellátását, serkenti a mitokondriumok növekedését és erősíti az izomösszehúzódásokat, ez jelentősen megnöveli az állóképességet. Emellett magas folsavtartalommal is rendelkezik, ami segít a szervezet számára az egészséges vörösvérsejtek regenerálódásában.
Kelkáposzta
A kelkáposzta több mint 20 tápanyagot, és több, mint 45 különböző flavonoidot tartalmaz, amelyek az oxidatív stressz és a krónikus gyulladások ellen óvnak.
Újhagyma és fokhagyma
Az újhagyma és a fokhagyma tele van kéntartalmú vegyületekkel, ezek pedig gyulladáscsökkentő anyagok.