Az ecet megöli a penészt? Jó hírek! Biztonságosan távolítsd el otthonodból a csúnya és egészségtelen penészgombát egy olyan eszközzel, amely már megtalálható a kamrádban: ecettel. Legyél körültekintő, és tudd, mikor kell szakembert felvenni, aki gondoskodik róla.

Amikor egy csúnya penészfoltot fedezel fel, felmerülhet a kérdés: az ecet megöli a penészt? Az ecet gombaellenes és antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkezik, és költségkímélő és hatékony kezelés lehet. A penész tisztítása előtt azonban fontos foglalkozni azzal a nedvességproblémával, amely a penész növekedéséhez vezetett. A penész megcélzása a mögöttes nedvességprobléma kezelése nélkül szinte bizonyosan újbóli növekedéshez vezet.

A háztartási fehér ecet 5 és 8 százalék közötti ecetsavat tartalmaz. Az ecetsav pH-értéke körülbelül 2,5, ami megzavarhatja egy sor mikroorganizmus növekedését. A penészt kis mennyiségű ecettel saját magad is megtisztíthatod, de tudd, mikor kell szakembereket hívnod. A Környezetvédelmi Ügynökség tanácsot ad szakemberek felvételére, ha 10 négyzetláb vagy annál nagyobb területen van penész. Előfordulhat, hogy penészeltávolító szakembert kell felvenned, ha a penész behatolt a fűtési, légkondicionáló vagy szellőzőrendszerbe.