Kezdőlap KÉK HÍREK

Fácánvadászat közben lőtte meg társát egy borsodi férfi

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ugyan a madár irányába lőtt, a lövés mégis a tőle huszonöt méterre lévő társát találta el.

A Sátoraljaújhelyi Járási Ügyészség vádat emelt egy sportvadász ellen, aki fácánvadászat közben célt tévesztve, sörétes lőszerrel vadásztársára lőtt – adta hírül a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség. A közlemény szerint múlt év októberében a férfi egy délelőtt egyéni fácánvadászatot tartott borsodi települések közötti területen, ahová meghívta sportvadásztársát is. Egy patak vonalát követve, egymással párhuzamosan haladtak egy bokros terület két oldalán, amikor egy fácán felszállt. A vádlott a fegyverével a madár irányába lőtt, azonban a lövés a tőle huszonöt méterre lévő társát találta el.

A sértett az alsó és felső végtagjain, valamint mellkasán nyolc napon túl gyógyuló, életveszélyes sérüléseket szenvedett. A vádlott a sérült társát egy földútra kísérte és telefonon orvosi segítséget kértek.

A vádirat szerint a férfi vadásztársaság tagja, jogszerűen tart sörétes vadászfegyvert és hozzá tartozó lőszereket. A vadász ellen foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat az ügyészség és tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben próbára bocsátás intézkedést indítványozott.