Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Figyelem Potter-rajongók! December 16-án a szomszédban nyitotta meg kapuit a Harry Potter: A kiállítás.

2022. december 16-án Európában először, Bécsben debütál a Harry Potter: A kiállítás, amely a legendás sorozat mágikus világát kelti életre. Híres jelenetek és karakterek – Dumbeldore professzor, A Kövér Dáma, Harry, Ron és Hermione valamint a Weasley-testvérek –, jelenetek és legendás állatok elevenednek a filmekből, sőt, a látogatók eredeti kellékeket és jelmezeket is megcsodálhatnak a forgatás idejéről.  
Az osztrák fővárosban bemutatkozó tárlat alapját J.K. Rowling híres regényei és az ezekből készült nyolc film – a sorozat idén ünnepelte a 20. évfordulóját –, a Harry Potter és az elátkozott gyermek című színpadi show, illetve a Legendás állatok és megfigyelésük filmek első két része adja.  

A szereplőket és a varázslatos lényeket az immerzív dizájn és a fejlett technológia segítségével keltik életre, hogy minél izgalmasabb élményt nyújtsanak a látogatóknak. Az érdeklődők ezen kívül belekóstolhatnak a roxforti fantáziavilág ikonikus pillanataiba is, azaz bájitalt főzhetnek vagy kipróbálhatják a kviddicset, a varázslók legendás sportját.
A tárlat 2023. március 19-ig érhető el a METAStadtban, a teljesárú jegy 29,90 euróba kerül. Ha nem akarsz lemaradni egy mágikus utazásról, akkor ott a helyed!