A Miskolci Egyetem adománygyűjtő akciót indít. Ennek keretében a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Tiszáninneni Református Egyházkerület karitatív tevékenységén keresztül támogathatják a rászorulókat az egyetemi polgárok.

Az adakozás hagyományát évek óta ápolja az egyetem. A gyűjtőpontokat december 5. és 9. között alakítják ki a főbejáratnál és a III-as előadó mellett. Idén lehetőség van arra, hogy az élelmiszer és tárgyi adomány mellett pénzzel is segítsenek az adakozók, a gyűjtőurnát a diszpécserközpontnál helyezik el.

A Miskolci Egyetem karai a környezetünk fenntarthatóságra gondolva idén nem egyetlen nagy, kivágott fenyőfát díszítettek fel a karácsonyra, hanem földlabdás kis fenyőfákat, amelyek az intézmény sokszínűségét szimbolizálják. Az élő fenyők egyben utalnak a „zöld egyetem” koncepciójának a megvalósítására, miután a facsemeték tavaszi kiültetésével az egyetem zöldítését szolgálják majd.”
prof. dr. Horváth Zita

Tíz óvodát épít vagy újít fel a Tiszáninneni Református Egyházkerület, amelyek felszereléséhez játékokat, meséskönyveket, vagy pénzbeli segítséget várnak – mondta a Miskolci Egyetem Karácsony 2022 rendezvénysorozat megnyitóján dr. Szemán Ákos, presbiteri főjegyző. 

A Miskolci Egyetem nem először vesz részt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat karitatív munkájának támogatásában – idézte fel Tóth-Simon Károly, a szervezet karitatív referense. – Bármelyik szervezetet támogatjuk, rengeteg olyan családnak a karácsonyát tehetjük szebbé, akik e nélkül sokkal szerényebb körülmények között ünnepelhetnének.

A máltaiak hagyományosan ruhaneműket, játékokat, tartós élelmiszereket és egyéb használati tárgyakat gyűjtenek a rászorulóknak. A felajánlásokat igyekeznek az ünnepek előtt célba juttatni, hogy valóban oda kerüljenek, ahová az adakozók szánták.