Több mint ötszáz kotta a film- és tévéiparnak, több mint száz komplett zenemű komponálása. Ez csupán két adat Ennio Morricone életrjézából, de mindenképpen beszédes számok.  2014 és 2019 között 111 koncertet adott csak Európában, több mint 800 000 fős nézőközönségének.

2019-ben visszavonult a színpadtól

Ez után kezdett el dolgozni egy vadonatúj koncertprodukción, amelyben a legnagyobb klasszikus filmjeit elevenítette volna fel. Tervei szerint az igazán látványos produkciót fia, Andrea Morricone vezényelte volna. 2020-as év közepére fejezte be az új műsor terveit, azonban a koncertet már nem élhette meg. 2020. július 6-án 91 éves korában hunyt el.

Nem tették a fiókba

A családnak fontos, hogy bemutassa azt az érzelemvilágot, melyet a produkció magában rejt. Az Oscar-, Grammy- és kétszeres Golden Globe-díjas olasz zeneszerző családja nem hagyta, hogy a produkció a feledés homályába merüljön és 2022-ben turné keretén belül színpadra állítja a koncertet.

A magyar rajongók, 2022. december 18-án 20 órakor a Papp László Budapest Sportarénában élvezhetik Ennio Morricone emlékműsorát, amelyet fia, Andrea Morricone fog vezényelni.

Kulisszatitkok

 A zenei élmények mellett soha nem látott felvételeket is bemutatnak a Maestro-ról munka, és interjúk közben.

" Készen állok, és nagyon várom, hogy apámat a rajongóival együtt ünnepelhessem szerte a világon”

– nyilatkozta a mester fia, Andrea Morricone. 
A jól ismert dallamokat a Cseh Nemzeti Szimfonikus Zenekar és a több mint ötven énekesből álló Kodály Filharmónia debreceni kórusa szólaltatja meg. A kórus jelenléte a produkcióban 2014-re nyúlik vissza,  a magyar Green Stage Production akkor kérte fel őket előszőr amikor még Ennio Morricone-val turnéztak.

A turné november 5-én Tokióban vette kezdetét.