Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A hölgyek bizony tudják, nyáron nem egyszerű sminkelni. A legtöbben inkább szabadon hagyják bőrüket és egy laza szempillaspirállal teszik magukat csinossá. Ami néha jobban tetszik a férfiaknak, mint egy erősebben színezett arc. De vannak napok, amik megkívánják a tökéletes sminket.

Fontos a szem!

A lélek tükre. A szemsmink elkészítéséhez tartós szemhéjfestéket vagy szemceruzát keress. Hogy tovább tartson a szemfesték, ne okozzon gondot az izzadtság, használj szemhéj primert és csak ez után tedd fel a szemhéjfestéket.

Rúzs vagy szájfény?

Ha szereted az üde, színezett ajkakat, nappalra jó választás a szájfény, a nedves hatású rúzs, estére jöhetnek a gazdagabb,  telt színű rúzsok. Itt is használhatsz ajak primert, ami garantálja a tartósságot.

Fontos!

Mindig legyen nálad egy kis púder vagy szivacs, amivel könnyen felitathatod a nedvességet, az arcodról. Leginkább a T-vonalon figyelj!

A nyári összképen a frizuránk dob vagy éppen ront a legtöbbet. Készítsd el úgy,  hogy ne lógjon az arcodba vagy a homlokodra. Egy konty vagy egyszerűen oldalra tűzött haj  nagyszerű megoldás lehet.

Soha ne feküdj le sminkben aludni. Nem elegendő ha egy kis vízzel vagy tusfürdővel megmosod az arcodat, főleg mert a vízálló kozmetikumokat így biztosan nem lehet eltüntetni. Használj hidratáló arclemosót, vagy arclemosó habot.

(fotó: illusztráció, pixabay)