Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Kultúra

Filmvetítés és közönségtalálkozó – Jóreménység-sziget

A vetítés után közönségtalálkozóra kerül sor, amelyen jelen lesz a film rendezője, Ljasuk Dimitry.

Március 12-én 16:30-tól a CINE-MIS Nonprofit Kft. által üzemeltetett Művészetek Háza Uránia Art Mozitermében vetítik a Jóreménység-sziget című magyar filmet. 

A Jóreménység-sziget valós eseményeken alapuló inspiráló történet a magány erejéről, a kitartásról, az álmokról, a természetbe való elvonulásról, apa-fiú kapcsolatáról és az elengedésről.

A főszereplő a világjárvány idején úgy dönt, hogy önkéntes karanténba vonul egy apró lakatlan szigetre a Tisza-tavon. A szigeten egy kis kunyhó áll, amit még édesapjával épített évekkel korábban, de álmukat nem tudták befejezni, mert az apa időközben meghalt. A fiú ki akar szakadni a mókuskerékből, szembe akar nézni magával, ezért hét év után visszatér a szigetre. A kalandnak tűnő kezdet után azonban hamar próbára teszi a magány, ami rávilágít gyengeségeire és félelmeire. A csodálatos természet, a Tisza gyógyító ereje, a nomád élet és apja régi tanításai szépen lassan megváltoztatják az értékrendjét. Megérti mi az, ami igazán fontos az életben és mi az, ami nem. Megtapasztalja az igazi szabadságot és az egyszerű boldogságot. Valami mégis hiányzik az életéből. Fél év elteltével egy jó és egy rossz hírt kap a szigetre érkező paptól, aminek a hatására végleg szembe kell néznie az elengedéssel.

Jóreménység-sziget

magyar kalandfilm, 128 perc, 2022 (12 éven aluliak számára nem ajánlott)

Rendező és forgatókönyvíró: Ljasuk Dimitry

Szereplők: Ljasuk Dimitry, Baranyák Béla, Dorogi Fernanda, Molnár Barnabás