Zsinórban ötször végzett az ENSZ World Happiness Report élén, az adatok a közelmúltban láttak napvilágot. TOP tizes még Dánia, Svédország, Norvégia és Izland is. A felmérés szerint Finnország nem kis részben a kiváló oktatási rendszerének köszönheti a győzelmeit. A tanárok általános megbecsülésnek örvendenek. A tesztelés helyett a tudás gyakorlatias megszerzésére és az egyenlő esélyek biztosítására összpontosítanak.

Dánia mindenben IS példa sokaknak

Dánia szinte minden kategóriában kiválóan szerepelt. Csak párat említünk: várható élettartam, szociális háló, megújuló energiák felkarolása.
Izland sikerében meglepő módon az ország 2007-es pénzügyi összeomlása is szerepet játszik a kutatók szerint. Azóta többen azt vallják, bajban, segítik a másikat. 

Az északi országok közül Svédországot sújtotta legjobban a Covid-járvány, le is csúszott a boldogságlista 6. helyéről a 7.-re. A GDP továbbra is magas, ezt pedig meglehetősen nagyvonalúan használják Svédországban: egy pár tagjai 16 hónap fizetett szabadságot kapnak összesen, amikor gyerekük születik. 
Norvégiában fontos nagyon a felelős gazdálkodás a természeti erőforrások kihasználása.