Kezdőlap KIEMELT

Folytatódik az ingyenes LED-csereprogram

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Indul a személyes regisztráció az ingyenes lakossági LED-csereprogram újabb pályázatára

Miskolc MJV Önkormányzata a szűkös költségvetés ellenére is fontosnak tartja, hogy ne hagyja magára a miskolci családokat, hogy erején felül, de segítse a városlakókat.

A Nagy-Miskolc program fontos része a Gondoskodó Miskolc szociális- és támogatócsomag, amelynek egyik eleme – a CYEB-bel együttműködve – a városban megvalósuló ingyenes lakossági LED-csereprogram.

Az Önkormányzat folytatja a már megkezdett programot, amelyre első körben hatezer miskolci regisztrált, részükre mintegy hetvenezer darab LED került kiosztásra. A sikeres csereprogram részeként kiosztott korszerűbb izzók, alacsonyabb villanyszámlát eredményeznek a miskolci családok számára.

Fontos, hogy a program mostani szakaszában azok a miskolciak jelentkezhetnek, akik nem vettek részt az első kiírásban, van érvényes szerződésük az áramszolgáltatóval, és rendelkeznek miskolci lakcímkártyával. A regisztráció mindössze néhány percet vesz igénybe, azonban jelentős megtakarítást eredményezhet az éves villanyszámlában. A rendszer néhány adat kitöltését, illetve dokumentum feltöltését követően automatikusan kiszámolja, hogy az adott háztartás az éves áramfogyasztás, valamint a lakásban található izzók száma és használati ideje alapján hány ingyenes LED-re jogosult – emeli ki közleményében az önkormányzat.

A regisztráció elektronikus úton ITT indítható el.

2023. szeptember 11-től a regisztrációs pontokon lehetőség nyílik a személyes jelentkezésre is. Ezeken a helyszíneken az érdeklődőket az Önkormányzat munkatársai segítik majd. A regisztrációhoz a személyazonosító és a lakcímet igazoló igazolvány, valamint a regisztráló nevére szóló villanyszámla szükséges. A regisztráció utolsó oldalán átvételi helyként miskolci átvételi helyet kell bejelölni.  Az átvétel időpontjával kapcsolatban a regisztrációt követő hetekben kapnak e-mailt a jelentkezők. Emiatt a regisztráció során e-mail cím megadására is szükség van.

Regisztrációs pontok:

Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának központi ügyfélszolgálata

(Miskolc, Városház tér 8.)

Hétfő, kedd, csütörtök: 8:00-16:00, Szerda: 8:00-17:30, Péntek: 8:00-12:00

 

 

Kihelyezett ügyfélszolgálati irodák (Miskolc, Klapka György utca 15-17.)

Szerdánként 15:00-18:00      

Ady Endre Művelődési Ház (Miskolc, Árpád u. 4.)

Szerdánként 15:00-18:00

Gárdonyi Géza Művelődési Ház (Miskolc, Sütő János utca 2.)

Kedd, csütörtök: 9:00-12:00

Görömbölyi Művelődési Ház (Miskolc, Szolártsik Sándor tér 4.)

Hétfő, szerda: 9:00-12:00

Az önkormányzat felhívja a figyelmet, hogy a program aktuális szakaszában 2023. szeptember 30-ig lehet regisztrálni.