Kezdőlap BORSOD Borsod - Közélet

Mintegy 11 tonna hulladékot gyűjtöttek össze a petkalózok

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csaknem 2500 zsák hulladékot gyűjtött össze tíz pethajós csapat, összesen kétszáz résztvevő a IV. Bodrogi PET Kupán – közölte a  versenyt szervező Természetfilm.hu Egyesület.

A Bodrogra negyedik alkalommal tért vissza a hulladékgyűjtő verseny, amelyet a résztvevők ott folytattak, ahol tavaly abbahagyták: Olaszliszkán. A "petkalózokat" erős kapcsolat fűzi a községhez, hiszen ott épül a PET Kupa Folyómenti Folyómentő Vízituristaháza.

A verseny hajóépítéssel vette kezdetét, az első vízen töltött napon pedig Olaszliszka partjánál gyűjtötték a szemetet a csapatok, az önkéntesek és az Aggteleki Nemzeti Park munkatársai is. A második nap végállomása Szegi volt, innen Bodrogkeresztúrra hajózott tovább a "flotta", ahol a Fülöp, a gólya vízi tábor első lakói lehettek. A négy folyamkilométernyi szakaszon a PET Kupa résztvevői a kezdeményezés tizenegy éves történetének legnagyobb "zsákmányát" fogták: a becsült mennyiség mintegy négy tonna összegyűjtött hulladék egyetlen délután alatt.

A legutolsó napon 7,5 folyamkilométernyi táv és három tonna hulladék összegyűjtése várt a petkalózokra, míg eljutottak a Bodrog és a Tisza összefolyásánál található Tisza Campingbe, a végállomásra.

A IV. Bodrogi PET Kupa első helyezettje a barlangÁSZOK csapata lett, a második helyre a Siemens Evező-SÖK kerültek, míg a dobogó legalsó fokát az Erste Green csapat foglalhatta el.

A Bodrog Hőse díjat – amelyet minden évben az egy főre vetített legtöbb hulladékot gyűjtő csapat kapja – a tavalyi év után ismét a Siemens Evező-SÖK vehették át. Az először átadott Bodrog Örökös Hőse díjat Szatmári László, az olaszliszkai csapat tagja kapta.
    

(Forrás/nyitokep: petkupa.hu)