Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Közélet

Folytatódik a miskolctapolcai utak felújítása

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Félpályás  útlezárásra és jelzőőrös forgalomirányításra kell számítani. 

Folyamatos az Iglói út aszfaltozásának előkészítése, melynek részeként jelenleg aknafedlapokat emelnek ki. Ma (2023. október 26.) megkezdődött a pálya északi oldalának az aszfaltozása, október 30-án pedig a déli oldal következik majd. A környéken folyamatban lévő aszfaltozási munkák jelzőlámpás forgalomirányítás mellett zajlanak. A korábban jelzett ideiglenes buszmegálló áthelyezés, továbbá az autóbuszok Bay Zoltán téri parkolóban történő megfordítása továbbra is érvényben marad – olvasható Miskolc MJV Önkormányzatának közleményében.

A miskolctapolcai utak felújítása az ütemezésnek megfelelően folytatódik. A Fagyöngy és Csabai utak teljes hosszában, valamint a Görömbölyi út strand melletti szakaszán a jelenlegi aszfaltozás a kötőréteg terítésénél jár, ezt követi majd a kopóréteg 2023. október 28-ától (szombat), majd október 30-án megkezdődik a fák körüli Terraway burkolat készítése.

A közleményben arra is kitérnek, hogy a Miskolctapolcai úton 2023. október 31-én, kedden indul az aszfaltozás, amelyet a kivitelező százméteres szakaszokban, félpályás  útlezárás és jelzőőrös forgalomirányítás mellett valósít meg. Ez a munkafolyamat a tervek szerint 2023. november 6-ig tart majd.