Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Június 1-je és 7-e között rendezik meg a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivált.

A Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon tartott világpremier után itt mutatkozik be Buda Flóra Anna 27 című kisfilmje, amely az Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztivál versenyprogramjában is megméretteti majd magát. A film főszereplője a huszonhét éves Alíz, aki még a szüleivel él. Születésnapján egy átmulatott éjszaka során tudatosul benne, hogy ideje búcsút mondani az illúzióknak, és megélni az őt körülvevő valóságot. Buda Flóra Anna előző filmjével, az Entrópiával díjat nyert a Berlinalén. A 27 című kisfilm tervét 2021-ben a Friss Hús pitchfórumán mutatta be.

A fesztivál magyar versenyfilmes programjában szerepel számos nemzetközileg is elismert alkotás. Ilyen Mira Zénó rendező Fox Tossing című diplomafilmje, amely Annecy-ba kapott meghívást, így a magyar közönség még a nemzetközi premier előtt láthatja. Erhardt Domonkos a 73. Berlinale Generation programjában szerepelt a Szemem sarka című filmjével, de Szelestey Biankának a tavalyi cannes-i filmfesztiválon bemutatkozott új filmje, a Pragma is látható lesz Budapesten.

A magyar színészek között látni lehet majd Gubík Ágnest a Mária Terézia szül című filmben, Gazsó Györgyöt, Keresztes Tamást és Trill Zsoltot A Kis Hatalmasokban, A Csókot kaptam az ördögtőlben Molnár Piroska tűnik fel egy cigányasszony szerepében, Kováts Adél pedig egy tizenéves lányait egyedül nevelő anyát alakít majd az Affrikáta című filmben.

A Dub Hard: Keményre hangolva avagy a Pannónia Szinkronstúdió kirablásának kegyetlen és igaz története című filmben Kautzky Armand és Harsányi Gábor lesz látható, a Ki mint veti ágyát című drámában pedig Hegyi Barbara és Szőke Abigél alakítanak anya-lánya párost. Kurta Niké a horvátországi nyaralásról szóló Caravan-ban alakítja a főszerepet, míg Ónodi Eszter, Nagypál Gábor, Vilmányi Benett és Patkós Márton az extrém ambíciókról szóló Sátán című filmben tűnik majd fel. A Vigyél el című filmben pedig Döbrösi Laura, Török-Illyés Orsolya és Nagy Katica alakítását láthatja majd a közönség.

/Nyitókép: magyar.film.hu/