Kezdőlap BORSOD Borsod - Közélet

Fussunk együtt Zoja gyógyulásáért!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ez már az ötödik alkalom, hogy jótékonysági futást szervez a Supersum Közhasznú Alapítvány.

Az alapítvány ezúttal Szerencsre hívja a segíteni szándékozókat 2024. április 21-én 10 órától, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal és Szerencs Város Önkormányzatával közösen.

A cél, hogy Zoján segítsünk

Zoja, az encsi tűzoltóság szolgálatparancsnoka, Hegedűs István kislánya, aki a terhesség 28. hetében koraszülöttként, szívtumorral és egy ritka genetikai betegséggel, sclerosis tuberosa-val jött a világra 2023 júliusában. A gyermek 9 hétig volt kórházban, mielőtt hazaengedték volna szerető családjához. A kislánynak azóta is folyamatosan gyógyszeres kezelésre van szüksége, hogy a tumor zsugorodását megtartsák, emellett komplex és intenzív fejlesztő kezelésekre járnak.

A Supersum Közhasznú Alapítvány közleménye szerint a gyermek szülei minden lehetőséget megragadnak, hogy Zoja állapota javuljon. Szeretnének eljutni a solymári Borsóházba, illetve egy budapesti speciális intézménybe, ahol rengeteg gyermeken segítettek már.

Rendkívüli aukció vár a Facebookon

Zoja felépülését már sportolók, sportegyesületek, válogatott játékosok felajánlásai is támogatják egy egyedülálló mezlicit keretében, mely az alapítvány hivatalos Facebook-oldalán indult. Az aukció még április 14-ig tart.

A jótékonysági futásra nevezni a helyszínen és előzetesen online is lehetséges 2000 Ft befizetésével. Aki a futáson nem tud részt venni, de szívesen támogatná Zoja gyógyulását, az Alapítvány elkülönített számlaszámára is utalhat.

Az aukción és a futás nevezési díjaiból befolyt összegből Zoja további kezelését szeretné finanszírozni a család.

Supersum Közhasznú Alapítvány: 10402764-50526972-78881022

Megjegyzés: Zoja gyógyulásáért