Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Igazán különlegesnek ígérkezik a Tourinform Miskolc következő garantált városnézése, amelyet a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályával közösen szerveznek.

A júniusi rendhagyó program résztvevői megnézhetik, melyik épületben működött régen rendőrkapitányság, szó lesz arról, milyen bűnesetek kötődnek a belvároshoz, honnan származik a Villanyrendőr elnevezés, és miért kell vigyázni a biciklis futárokkal. A sétán felkeresik villamosbalesetek helyszíneit, és első kézből kaphatnak információt a miskolci Bonnie és Clyde néven elhíresült bűnöző páros üldözéséről és elfogásáról. A program végén a Vármegyei Rendőr-főkapitányság Zsolcai kapui épületében megtekinthetik a szolgálatteljesítés közben elesett rendőrök emlékhelyét. 

A június 10-i városnézésen idegenvezető és a rendőrség szakemberei vezetik a csoportot. A séta a Tourinform Miskolc irodából indul, és a Zsolcai kapuban ér véget.

A különleges programon előzetes regisztrációval lehet részt venni.