Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Kultúra

Ginek és filmek a szeptemberi Avasi Kvaterkán

2023. szeptember 9-én, szombaton a CineFest kísérőrendezvényeként boros-gines after partival készülnek a moziszékekben megfáradt nézőknek és a jól megszokott avasi mulatságra éhezőknek.

Nyitva áll majd az Avasi Bortanya, a Polgármester Pince, a Nádler Borház, a Poroszkai Pince, a Faház Borház, a Svájci Borház és Az Iroda is.

A filmek mellett ezúttal a gint állították rivaldafénybe. A Miskolci Egyetemmel karöltve 17 órától nyílt és ingyenes pódiumbeszélgetésre várják az érdeklődőket az Avasi Bortanyán, melyre az Opera Gin Budapest és a Seven Hills Distillery Tokajból hozza el a történetét és díjnyertes párlatait.

A Bortanya pincéjéből a Tóth Ferenc Pincészet, a Gál Szőlőbirtok és Pincészet, az Áts Pincészet, a Balla Géza Pincészet, a Palkó Borok, a Szűcs Pincészet, a Varsányi Pincészet és a Németh János Pincészet borai kerülnek majd álnéven a Steven Spielberg, a Christopher Nolan és a Francis Ford Coppola nevét viselő pultokra. Emellett a Gallay Kézműves Pince, a Götz Pincészet, a Pátzay Borászat és a KT Kézműves Pince finomságait is megtaláljátok.

Éhen sem maradunk!

Jönnek a mozikaják újragondolva a Kvaterka Shop ötletes konyhabűvészeitől. A mozi ihlette finomságokat Ridley Scott filmcímeivel bolondították meg. Így választhattok a Trükkös fiúk (nachos tál, házi salsa, házi sajtszósz), a Szárnyas fejvadász (popcornos csirkepaprikás galuskával, tejföllel, meglepi díszítéssel), vagy a Kiéhezve (forró és szaftos marharagu, koriander, finomabbnál finomabb zöldségek tortilla lapba tekerve, rostlapon összesütve) menük közül, ráadás jelenetként pedig Prometheus jelszóval mindenre kérhető csípős is. A Nádler Borház borkorcsolya falatokkal, a Poroszkai Pince grill ételekkel, zsíros kenyérrel és gin-tonik variációkkal készül.

Természetesen nincs Kvaterka zene nélkül (ki hallott már avasi dínomdánomról muzsikaszó híján?)

Este 6 órától a Nádler Pincében Horváth Béci cigányzenekara húzza a talpalávalót, 20 órától az Entrée guitar & flute zenél az Avasi Bortanyán, utána 22 órától Találka Est retró diszkó várja csörögni a táncoslábú vendégsereget ugyanitt, illetve a Svájci Borházban is egy klassz DJ pörgeti majd a lemezeket.

Egy kis kora őszi borozgatás vár a hegyen filmes köntösben, ginekkel fűszerezve. Ne hagyd ki, várnak sok szeretettel az Avason!

(Forrás: facebook.com/avasikvaterka)

(X)