Elsőre azt hinnénk, hogy vicc, de nem az sajnos!

Kevesen számítanának rá a 105-ös buszon ülve, hogy egyszer csak lenézve az ülés alá egy komplett gombacsaládot találnak, amik a busz aljából nőttek ki. A kommentelők szerint nem egyedi eset, de van olyan is, aki rácsodálkozott, hogy a gombacsalád még most is ott van a busz aljában, ahol ő régebben is látta már. 

Felrobbant a net a hírtől! Sokan kommentelik az esetet, ami azért elég szürreális!

450 Ft-os buszjegyért mit vártál, csiperkét?”
A gombákról készült fotót már több mint 2 ezren lájkolták, a kommentszekció pedig valósággal felrobbant az elmés hozzászólásoktól. 

Az a busz megáll a Lehel téren. Ott be is tudják vizsgálni– írta szellemesen az egyik hozzászóló.
„És a hol szedte kérdésre mikor mondaná az ember, hogy a 105-ös busz padlóján milyet néznének… Bár lehet már megszokták” – jött rá a válasz máris kommentben. A hozzászólók találgatni is kezdtek, vajon milyen fajta gomba lehet ez. A legtöbben laskagombára tippeltek, ami el is képzelhető látva a formáját, és nem kihagyva a számításból azt a tényt, hogy a laskagomba faanyagon, fűrészporon és hulladékanyagokon is termeszthető. 

Ez még megvan?

– csodálkozott rá az egyik hozzászóló, mintha régi ismerősét látná újra, ami persze nem kizárt, hiszen kitudja mióta van ott a gomba. Az egyik hozzászóló képpel reagált a posztra: állítása szerint nem egyedi az eset, ő maga is lencsevégre kapott már egy szép példányt, ami a busz ablaka melletti résből nőtt ki.

A valóságban nehezen elképzelhető, hogyan takarítják a buszokat, ha eddig senkinek sem tűnt fel eddig a gombakolónia. Elég nagyra nőttek, szóval elég sok hiányosságot feltételez a takarítás terén!