Kezdőlap KIEMELT

Nemsokára kiderül, milyen lesz az Avasi kilátó új világítása

DVTK-címer, Lillafüred, a Barlangfürdő kagylója és szezonális látványelemek – véget ért az ötletbörze az Avasi kilátó új világításáról.

Miskolc ikonikus épületét, az idén 60 éves Avasi kilátót a Kilátó ReStart program részeként, az Európai Unió által biztosított forrásnak köszönhetően a város felújítja – közölte a Miskolci Önkormányzat. A beruházás – csakúgy, mint maga a kilátó – szimbolikus a város életében, a többi közt azt is jelképezi, hogy összefogással még a legnehezebb időkben is jelentős fejlesztések tudnak megvalósulni.

A tévétorony új világítása formák, alakzatok megjelenítésére is alkalmas lesz. Miskolc MJV Önkormányzata november 6-ig várta a javaslatokat és ötleteket arról, hogy a miskolciak milyen tematikájú kivilágítást és képeket látnának szívesen a kilátón. Címer, lovas vitéz, koccintó poharak, színházi álarc, filmszalag, béka, vár, szív, gyertya és évszakok képei – néhány, a felhívásra megküldött javaslatok közül.

Az önkormányzat munkatársai köszönik a beérkezett ötleteket. Nemsokára eldől, hogy a javaslatok közül melyek lesznek a megjeleníthető formák, hamarosan pedig további információkkal szolgálunk a felújítás alatt álló Avasi kilátó kivilágításáról.

 

(Nyitókép: illusztráció, Vajda János/MTI)