Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A rátkai sofőr átlépte a záróvonalat, figyelmen kívül hagyta a gyalogátkelőhelyet jelző táblát, továbbá kikerülte azt az autót, amelyik megállt, hogy átengedje a gyerekeket a zebrán, akiket a szabályokat súlyosan megsértő autós elütött.

A rendőrség közleményében az áll, hogy Rátkán, a Kossuth utcában 2023. július 18-án 18 óra 30 perckor egy autó sofőrje megállt, hogy átengedje a kerékpárt és rollert toló gyerekeket a zebrán.

A mögött haladó másik jármű vezetője viszont átlépte a záróvonalat, figyelmen kívül hagyta a gyalogátkelőhelyet jelző táblát és a felfestést, továbbá elhaladt az előtte megálló autó mellett.

A szabályokat súlyosan áthágó sofőr elütötte, illetve elsodorta a zebrán áthaladó két kislányt és a kisfiút, utóbbi súlyos sérüléseket szenvedett a balesetben. A két kislány szerencsére nem sérült meg, de a lelki megrázkódtatás erősen megviselte őket – írja a police.hu.

A baleset pontos körülményeit a Szerencsi Rendőrkapitányság jelenleg bűnügyi eljárás keretében vizsgálja.