Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A lillafüredi Szent István-barlang és az Anna-barlang, valamint a Bükki Csillagda május végén is várja az érdeklődőket.

A Szent István-barlangban 9 órától indulnak szakvezetett túrák, az utolsó csoport még 17 órakor nekivághat a mélynek. Az Anna-barlang egy órával később, vagyis 10 órakor nyit, és 16 órával bezárólag szintén óránként indulnak turnusok a különleges mésztufa barlang bejárására.

A Bükki Csillagda a csillagászat és űrkutatás világa iránt érdeklődő látogatókat várja.

A nyitvatartás a következőképpen alakul:

  • május 26-án 9.30-tól 16 óráig,
  • május 27-én 9.30-tól 18 óráig,
  • május 28-án és 29-én pedig 9.30-tól 16 óráig.

Május 28-án, Pünkösdvasárnap, amely gyereknap is egyben, külön programokkal is kedveskednek a gyermekeknek.

A Bükki Csillagda május 28-i, 10-12 órás idősávjában az egyik csoportját kifejezetten a gyermekeknek tartja fent: erre az időpontra főleg óvodás korú gyerekek – és családjuk– jelentkezését várják.

Ez a csoport megtekintheti a kiállítást, felmehet az obszervatóriumba, a planetáriumban pedig kifejezetten nekik szóló gyerekfilmet vetítünk. A maximum létszám 40 fő.

Ugyancsak ezen a napon, a 14-16 órás idősávban is fenntartanak egy gyermeknapi csoportot, de már az eggyel nagyobb – vagyis a 7-14 éves – korosztálynak és családjuknak.

Az ő programjukban benne foglaltatik a kiállítás megtekintése és a távcsőbemutató egy kvízzel kiegészülve az obszervatóriumban. A planetáriumban pedig egy rövid élőszavas előadást követően egy űrhajósokról szóló filmmel kedveskednek számukra. A maximum létszám itt is 40 fő.

Továbbá ezen a napon a gyerekek kézműves foglalkozáson is részt vehetnek – igény szerint –, lesznek kifestők és pünkösdi koronakészítés is.

Minden érdeklődőt arra kérnek, amennyiben olyan csoportba szeretnének kerülni, ahol NEM ezek a fentebb részletezett gyermekprogramok lesznek, akkor másik, nem jelölt csoportba foglaljanak. 

Amennyiben jó idő lesz érdemes a Bolygótúra tanösvényt is meglátogatni.

Bövebb információk a bnpi.hu weboldalon találhatók.

/Nyitókép: Kozma Attila/