Kihasználta a fiatalok naivitását.

A huszonnyolc éves férfi 2021. október elején, reggel, ittas és bódult állapotban Miskolc belvárosában ismerkedett meg a tizenhárom és tizenhat éves lányokkal.

Megtudta, hogy a város egyik gyermekotthonának lakó, ezért megígérte nekik, hogy autóval odaviszi őket.

Amikor azonban beültek a kocsiba, nem az otthon felé vette az irányt, hanem egy erdős külterületre hajtott velük. Bántalmazással fenyegette őket, ha szexuálisan nem tesznek a kedvére. Amikor a sértettek tiltakoztak, egymás után többször ököllel megütötte mindkettőjüket, majd a fiatalabbik lányt megerőszakolta.

A közelben ekkor megjelent egy járőröző rendőrautó, így a vádlott menekülni próbált és gyorsan elhajtott a sértettekkel együtt, de autóbalesetet szenvedett.

A bántalmazás következtében a lányok nyolc napon belüli gyógytartamú zúzódásos sérüléseket szenvedtek el.

A Miskolci Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő büntetett előéletű vádlottal szemben fegyházbüntetést indítványozott azzal, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra.

Az ügyészség indítványt tett továbbá a korábbi felfüggesztett szabadságvesztés büntetés végrehajtására, valamint a közügyektől eltiltásra és végleges hatállyal bármely olyan foglalkozás gyakorlásától való eltiltására, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, gondozását, gyógykezelését végezné.