Kezdőlap KÉK HÍREK

Gyilkosság miatt életfogytiglanra ítélt egy férfit a Miskolci Törvényszék

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítéltek egy férfit. 

Az ügyben egy nőt segítségnyújtás elmulasztása miatt 1 év – végrehajtásában két év próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztésre ítélt a bíróság.

A törvényszék sajtóosztályának közleményéből az is kiderül, hogy egy nőt is elítéltek segítségnyújtás elmulasztása miatt 1 év – végrehajtásában két év próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztésre.

A vádirat szerint a néhai sértett férfi és a férfi vádlott között korábban többször alakult ki féltékenység miatti konfliktus, a másodrendű vádlott mindkettőjükkel viszonyt folytatott. Az életfogytiglanra ítélt férfi 2021 novemberében egy este ittasan jelent meg a sértett lakásánál, ahol barátnőjét kereste. Az ingatlanba bejutva előbb megütötte a nőt, majd a férfit is ütlegelni kezdte, többször megrúgta, megtaposta, majd egy késsel bántalmazta. A nő az első ütés után – annak ellenére, hogy látta, a sértett veszélyben van – segítséghívás nélkül elszaladt a lakásból. A bántalmazást követően a férfi vádlott magára hagyta a sértettet, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Az ítélet nem jogerős, a férfi és védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért jelentett be fellebbezést – olvasható a közleményben.