Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A DVTK HUN-Therm az Atomerőmű KSC Szekszárd csapatával méri össze tudását, minimum két meccsen, a Tippmix Kosárlabda Női NB I. A-csoportjában a bronzéremért.

Szombaton, a két győzelemig tartó párharc első mérkőzésén három negyeden keresztül inkább a szekszárdiak akarata érvényesült, a záró felvonásban aztán hihetetlen energiákat mozgósítva kiharcolta a győzelmet a DVTK HUN-Therm.

Április 19-én, szerdán Szekszárdon játszik ismét a két csapat.

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport, a 3. helyért, 1. mérkőzés

DVTK HUN-Therm – Atomerőmű KSC Szekszárd 64-60 

Miskolc, DVTK Aréna, 1100 néző

Játékvezetők: Tőzsér Dénes, Nyilas István, Rózsavölgyi Alexandra

DVTK: Aho N. 3/3, Kányási 14/9, Guirantes 30/9, Jovanović 2, Garbin 3/3
Csere: Bernáth 7/3, Kiss A. 2, Aho T. 3/3
Vezetőedző: Völgyi Péter

Szekszárd: Studer 11/3, Dudásová 7, Wallace 8, Mányoky 4, Goree 16
Csere: Miklós, Krnjics 14, Boros, Szűcs
Vezetőedző: Djokics Zseljko

Kipontozódott: Aho N. a 38. percben


Értékelések

Völgyi Péter
„Tudtam előre, hogy az első negyedben nem fogunk tudni megfelelően játszani, mert nagyon bánt bennünket, hogy sérülésektől megfogyatkozva nem tudtunk bejutni a bajnoki döntőbe, amit mindannyian nagyon szerettünk volna, és ez a csapat idén készen is lett volna rá. Gratulálok a Szekszárdnak, mert tényleg nagyon jól felkészültek belőlünk, kellett hozzá két negyed, mire rájöttünk, hogyan tudjuk őket megfogni. Ahogy minden alkalommal, most is óriási segítséget kaptunk a szurkolóinktól, nem tudom, játszunk-e még idén a DVTK Arénában hazai mérkőzést, ezért ezúttal is szeretném megköszönni a az egész éves buzdítást.”

Zseljko Djokics
„Gratulálok a Diósgyőrnek a győzelemhez, de még jobban gratulálok a szurkolóknak a buzdításhoz. Sikerült adni egy olyan energiát a játékosaiknak, amivel bementek olyan dobások, amik nekünk nem mentek be, és ezzel egy olyan eksztázisba hajszolni, hogy megfordíthatták a mérkőzést. Alapvetően úgy gondolom, taktikailag jól felkészültünk a Miskolcból, jól is játszottunk, két dolog volt, amivel nem vagyok elégedett: a támadólepattanók és a külső dobások nem mentek ma, és végül ezek okozták a vesztünket. Helyén volt a szívünk, de egyszerűen egy ilyen kevés pontos, kiegyenlített mérkőzésen nem fér bele, hogy 5 százalékkal dobjuk a hármasokat, a legutóbbi mérkőzésünkön is nagyon megszenvedtünk a külső dobásokkal. Több önbizalommal kell játszanunk ennél, remélem, ez otthon sikerülni fog.”

Arella Guirantes
„Nem kezdtük jól a mérkőzést, sokkal aggresszívabb volt az elején a Szekszárd. A második félidőben megtaláltuk a ritmusunkat és kijavítottuk a hibáinkat, onnantól sikerült sokkal jobbnak játszanünk. Péter végig azt hangsúlyozta, maradjunk türelmesek és találjuk meg azokat a pontokat, ahol meg tudjuk verni az ellenfelünket. Azt gondolom, hogy ennek is köszönhető, hogy a végén a kulcsmomentumokban mi tudtuk irányítani a mérkőzést. Nagyon örülök, hogy vissza tudtunk térni a győztes útra, nagyon nagy szükségünk volt erre a győri mérkőzés után.”

Mányoki Réka
„Azt gondolom, hogy kifejezetten jól kezdtük a mai mérkőzést, de ez így szépen lassan eltűnt. Ennyi támadólepattanót nem engedhetünk meg az ellenfélnek, ma ez volt a vesztünk.”

/Nyitókép: Osztie Tibor/