Kezdőlap KÉK HÍREK

Gyűjtőszenvedélye miatt ül a vádlottak padjába

Lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 58 éves felsőtelekesi férfival szemben a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság befejezett egy országos koordináció keretén belül vizsgált ügyet, amelyben közel 50 lőfegyvert, illetve azokhoz tartozó különböző alkatrészeket, eszközöket és csaknem 3000 lőszert foglaltak le.

A police.hu oldalon azt írják, az elkövető otthonában a rendőrök 2022. november 24-én este tartottak kutatást, melynek során közel 50 fegyvert, illetve azokhoz tartozó különböző alkatrészeket és csaknem 3000 lőszert foglaltak le. A kazincbarcikai egyenruhások  kihallgatták a férfit, aki elmondta, hogy a lakásában lefoglalt tárgyakat egy internetes kereskedelmi portálon keresztül, gyűjtési szándékkal vásárolta meg, melyeket engedély nélkül tartott.

A Miskolci Járásbíróság elrendelte az elkövető letartóztatását. A rendőrök az eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek.

(Nyitókép: police.hu)