Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az 1. Budapesti Köztéri Kortárs Művészeti Biennálét, a FLASZTER-t szeptember 22. és október 23. között rendezik meg a Budapesti Történeti Múzeum – Budapest Galéria koordinálásában. A program része a Budapest 150, Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 150. évfordulóját ünneplő programsorozatnak.

Szeptember 22. és október 23. között

Több mint tíz helyszínen zajló eseménysorozat köztéri műalkotásokat, performanszokat, eseményeket, találkozásokat hoz létre a FLASZTER azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet Budapest elfeledett történeteire.

A teljesség igénye nélkül…

Kelemen Kristóf és Török Tímea Életvitelszerű címmel hajléktalan emberekkel együtt valósítanak meg performatív emlékművet a Blaha Lujza téri aluljáróban. A Blaha csomópontjában Sugár János Elnézést című projektje ukrán-magyar nyelven hívja fel a figyelmet a bocsánatkérés, napjainkban egyre ritkábban gyakorolt gesztusára. A Common Jam projekt arra vállalkozik, hogy a városlakók bevonásával elkészítik Budapest Gyümölcstérképét, emellett köztéri gyümölcsszedést és befőzést terveznek.

A helyi gimnáziumok tanulóinak bevonásával a IX. kerület köztereire és lakóira fókuszál Borsos Luca és Bartha Márk Mozgásban a környék című projektje. Az Elvis Presley parkban jelenik meg Horváth Gideon munkája, az Emlék, ami lehetett volna.