Kezdőlap KÉK HÍREK

Halálos tűzeset Ongán

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csütörtök délelőtt érkezett a hívás a katasztrófavédelem ügyeletére, hogy füst árad egy családi házból Ongán.

Három járművel tizenegy tűzoltó vonult a Széchenyi utcai ingatlanhoz. Az egyik szobában lévő kanapé égett, a lángokat a tüzet bejelentő ember oltotta el. A ház lakóját a tűzoltók előtt kiérkező rendőrök hozták ki, azonban az életét már nem sikerült megmenteni.

A tűzoltók eloltották a kanapé még izzó részeit, átvizsgálták az épületet és átszellőztették a füsttel teli házat. Nem zárható ki, hogy elektromos hiba vezetett tűzhöz, a keletkezési körülmények feltárása érdekében tűzvizsgálat indul.

A megyei katasztrófavédők felhívják a figyelmet, hogy decemberben átlagban kétnaponta követel áldozatot a tűz, holott a tragédiák egy füstérzékelővel megelőzhetőek lennének. A leggyakrabban egyedül élő idős emberek szenvednek halálos füstmérgezést. A hasonló esetek megelőzése érdekében egyedül élő szeretteinket lepjük meg egy füstérzékelővel, így időben ki tudnak menekülni az épületből.