Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az örvös mangábék, a huszármajmok, és a Tanyaház előtti útvonalra, valamint az örvös pekarik mellett felvezető látogatói sétányra kerül új burkolat.

A babakocsis családok és kerekesszékkel közlekedők számára is kedvező térkövezés első körben tavaly tavasszal, a Miskolci Állatkert és Kultúrpark ökoturisztikai fejlesztése projekt keretein belül valósult meg, közel 300 négyzetméternyi felületen, az oroszlánok felé vezető úton. Ezt követően a Városgazda saját beruházásaként 1800 négyzetméternyi útvonal burkolását végezték el a sétányon.

Idén tavasszal a legtöbbet használt és közkedvelt útvonalak felmérésével folytatódott a munka, melynek eredményeként most további 800 négyzetméterrel bővítik a szilárd burkolatú látogatói utak felületét a Miskolci Állatkertben.

Jelenleg olyan felületek burkolását végzik, melyek zúzalékkal és kohósalakkal borítottak, ezeknek a földdel vagy fűvel történő borítása nem lehetséges az esős időjárás okozta sár miatt.

A kivitelezés során csak kisebb lezárásokra kell számítani, a park változatlanul várja látogatóit. Az október 31-én tartandó Halloween est rendezvényre már járhatóvá válnak az addig lezárt szakaszok is.

/Fotó: Novák Krisztina/