Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy újabb érdekesség a mesterséges intelligencia tudástárából.

A mesterséges intelligenciáról a legtöbb embernek valamiféle megfoghatatlan, távoli, szuperokos dolog jut az eszébe, ami egy sor kreatív feladattal képes megbirkózni, látszólag olyanokkal is, ami korábban lehetetlennek tűnt.

Habár a mesterséges intelligencia mostanság leginkább a ChatGPT-vel és a deepfake videókkal tűnik ki, vannak olyan oldalhajtásai is, amik jóval ártatlanabbak. Ilyen az, amikor egy elhunyt énekes hangját idézik fel.

Ki gondolta volna például azt, hogy 2023-ban Freddie Mercury összetéveszthetetlen orgánumával csendül fel a My Way? Marc Martel feldolgozását és a mesterséges intelligenciát hívták segítségül a dal megalkotásához:

De Michael Jackson Thriller-ét is hallhatjuk Freddie Mercury „előadásában”, a lehetőségek tárháza pedig gyakorlatilag végtelen, ráadásul a technológia ma még gyerekcipőben jár, így nehéz elképzelni, hogy hová fejlődhet.

A témához szorosan kapcsolódik egyébként az is, hogy Paul McCartney nemrég jelentette be, hogy a mesterséges intelligencia segítségével sikerült elkészíteni az utolsó Beatles dalt is, amin John Lennon hallható.